• Kontokali Bay Resort & Spa, Corfu
    Kontokali Bay Resort & Spa, Corfu
  • The Olivar Suites, Corfu
    The Olivar Suites, Corfu
  • Voulgaris Hospitality Group
    Voulgaris Hospitality Group

Σεμινάριο Chef's & Προσωπικού Κουζίνας - VHG

Σεμινάριο Chef's & Προσωπικού Κουζίνας - VHG
Η κουλτούρα της κουζίνας επηρεάζει σημαντικά την εμπειρία διαμονής του πελάτη σε κάθε ξενοδοχείο. Για αυτόν το λόγο, σήμερα 20/04 στο ξενοδοχείο μας The Olivar Suites, πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο για το προσωπικό της κουζίνας και τους Chefs των ξενοδοχείων του ομίλου.

Η εκδήλωση άνοιξε με έναν θερμό χαιρετισμό από τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου, κ. Τσιγκάνο, και τον Διευθυντή του The Olivar Suites, κ. Στεφανίδη.
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Kontokali Bay Resort & Spa, κ. Τρανάκας, μίλησε για τις τάσεις της κουζίνας και τη σημασία της εποχικότητας στη δημιουργία του μενού και στην οργάνωση της κουζίνας. Ο Group Executive Chef του Ομίλου, κ. Βουλισμάς, συνέχισε με μία παρουσίαση για την εντοπιότητα στα εστιατόρια και τη σημασία της οργάνωσης στην κουζίνα. Ο κ. Κώστας Αυλωνίτης, Chef του ξενοδοχείου Aeolos Beach Resort, εστίασε στη σημασία του μπουφέ στον μαζικό τουρισμό. Εξήγησε ότι ο μπουφές αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές εντατικής διατροφής στον κόσμο του τουρισμού, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες επιλογές και ευελιξία. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Chef του ξενοδοχείου Kontokali Bay Resort & Spa, μίλησε για τη σημασία του πρωινού και των ελληνικών προϊόντων στον πρωινό μπουφέ. Εξήγησε ότι το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύματος της ημέρας και πρέπει να προσφέρει στους επισκέπτες ισορροπημένες και υγιεινές επιλογές.
Ο Chef του The Olivar Suites, κ. Θωμάς Μπαρμπάκης επικεντρώθηκε στα θέματα του brunch, των snacks και του street food. Ο Chef τόνισε τη σημασία των διαφόρων επιλογών για τους επισκέπτες, καθώς αυτές μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία τους και να τους κάνουν να νιώθουν πιο άνετα και ευχαριστημένοι. Η ομιλία του κ. Μπαρμπάκη παρουσίασε επίσης τις τάσεις των street food και των casual dining εστιατορίων, που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.
 
Τέλος η Η κα. Μαριτίνα Τσιριγώτη, υπεύθυνη του Health & Safety Department του ομίλου, μίλησε για τη σημασία της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και των αλλεργιών. Εξήγησε τη σημασία της επαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού στις υγειονομικές και ασφαλείς πρακτικές, και πως αυτές συνεισφέρουν στη διατήρηση υψηλών ποιοτικών προτύπων στη διατροφή των πελατών. Επίσης, επεσήμανε τη σημασία της προετοιμασίας των τροφίμων, καθώς και της αντιμετώπισης των αλλεργικών αντιδράσεων των πελατών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια και ποιότητα των προσφερόμενων τροφίμων.

Εν κατακλείδι, το σεμινάριο για το προσωπικό της κουζίνας και των Chefs των ξενοδοχείων αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τα τελευταία trends και τις καλύτερες πρακτικές στο χώρο της κουζίνας και της εστίασης.