• Kontokali Bay Resort & Spa, Corfu
    Kontokali Bay Resort & Spa, Corfu
  • The Olivar Suites, Corfu
    The Olivar Suites, Corfu
  • Voulgaris Hospitality Group
    Voulgaris Hospitality Group

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Χθες με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, δε χάσαμε την ευκαιρία να ανανεώσουμε με μεγάλο ενθουσιασμό τη δέσμευση του ομίλου μας για τη βιωσιμότητα. Στα ξενοδοχεία του Voulgaris Hospitality Group αξιοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες μας γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα και να αποδείξουμε την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.
 

Η αποκορύφωση της εκδήλωσης ήταν η εκλεκτή ομάδα των Chef μας, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των επισκεπτών και του προσωπικού μας για τη σημασία της βιωσιμότητας. Επισήμαναν πώς οι καθημερινές μας πρακτικές θέτουν την ευημερία του περιβάλλοντος σε προτεραιότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα εξαιρετικές γεύσεις στους πελάτες μας.
 

Κατά τη διάρκεια διαδραστικών συνεδριών, οι ταλαντούχοι Chef μας παρουσίασαν τις διάφορες βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζουμε σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου. Εμβαθύναν στην έννοια του κομπόστ, εξηγώντας πώς αυτό παίζει ζωτικό ρόλο στη μείωση των απορριμμάτων και τον εμπλουτισμό του εδάφους. Οι επιδείξεις τεχνικών παρασκευής κομπόστ απέδειξαν πώς τα κατάλοιπα τροφίμων και τα οργανικά υλικά μπορούν να μετατραπούν σε κομπόστ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα των κήπων μας.